Els camins històrics de la plana selvatana a l'Arxiu Comarcal

El passat dissabte la Sala d’Actes de l’Arxiu Comarcal de la Selva es va omplir de gom a gom. El motiu: la presentació del segon volum del llibre "Cinquanta-cinc llegües de passos oblidats i xarrabascos. Els camins històrics de la plana selvatana (la Selva i el Gironès)".

L'acte ha anat a càrrec del Dr. Joaquim Nadal, director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) i ha comptat amb la participació de Joan Martí, alcalde de Santa Coloma; Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona, i Joan Llinàs, president del Centre d’Estudis Selvatans.

Aquest segon volum és el número 19 de la col·lecció Estudis i Textos de monografies editades pel Centre d’Estudis Selvatans. En el llibre es descriu el traçat i l'estat actual de vint-i-sis camins històrics que articulaven tota la plana de la Selva. Per la seva extensió, el contingut s'ha dividit en dos volums.

El treball pretén mantenir i, en alguns casos, recuperar de l'oblit tota una xarxa de camins que han jugat una paper fonamental en la història de la comarca.

La presentació del llibre l'ha acompanyat l’exposició "Camins vells i xarrabascos de la plana de la Selva. Paisatge. Patrimoni. Futur", que es podrà visitar durant tot aquest mes a la Sala d'Actes de l'Arxiu Comarcal de la Selva.

 

 

2nvolumcaminsixarrabascos