14a Festa d'Arribada d'Es Tió de Blanes

Aquest passat diumenge ha tingut lloc una de les celebracions prenadalenques més populars que es viu des de fa més d'una dècada al municipi. Després de recollir els tions de les famílies als boscos d'El Vilar una cercavila ha recorregut les artèries principals de Blanes.

La comitiva ha fet un breu recorregut fins arribar al seu lloc de destí on Es Tió s’estarà instal·lat durant tots aquests dies. La canalla, acompanyada de familiars i amics, han rebut, entre cançó i cançó, el fantàstic personatge en forma de tronc.

Enguany ha estat la 14a edició d’aquesta celebració, que organitza des de l’any 2003 l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver. Va ser llavors quan es va encarregar de recuperar una tradició que s’havia començat a perdre els anys anteriors, amb diverses activitats al voltant d’un tió de grans dimensions.

Durant dues setmanes, la canalla podrà anar a engreixar Es Tió perquè la vigília de Nadal, el dissabte 24 de desembre, estigui preparat per oferir obsequis entre els nens i nenes a la Festa del Caga Tió que tindrà lloc al mateix emplaçament. Per engreixar-lo, Acció Cultural Es Viver demana que se l’alimenti principalment amb arròs, pasta, oli, llegums, conserves i sucre. Tot el menjar que no es cruspeixi s’anirà a lliurar a Càritas Interparroquial perquè l’aprofitin altres famílies.


 

arribadaestio