Nou èxit del pessebre vivent de Breda

Llargues cues per a contemplar el pessebre vivent de Breda. Un any més la xifra d'assistents es situa al voltant dels 2.000 visitants. El nombrós públic assistent accedia en grups al recinte ubicat a l'entorn de l'antic monestir de Sant Salvador.

El muntatge inclou més de 20 escenes amb moviment, veu i música enregistrada, vestuari d'època i tradicional català representant el naixement de Jesús de Natzaret al nucli històric del municipi. Com ja és habitual el pessebre vivent ha mobilitzat més de 200 voluntaris i una cinquantena de col·laboradors, molts d’ells masies del poble, que han ajudat amb els animals, eines i diversos materials a donar veracitat als decorats. Dones de Breda, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, posa en relleu la gran tasca logística que implica que tot estigui a punt.

Alguns dels punts del recorregut que van aplegar més públic van ser el naixement de Crist, l’escena amb soldats romans que té lloc a les columnes de l’antic claustre o la baixada amb tirolina de l’àngel de l’anunciació des del campanar de l’Ajuntament. I com no podia ser d'una altra manera en un pessebre el caganer també hi és representat.

El pessebre vivent de Breda es consolida com un dels actes més destacats de la Vila durant les festes de Nadal. A més dels pobles d’arreu de la comarca, fins a Breda van venir grups de llocs com Cardona, Badalona o Barcelona, confirmant que l’acte va agafant cada vegada més renom arreu del territori.

En aquests cinc anys el pessebre vivent ha consumat el seu procés de consolidació i des de la organització esperen que en les properes edicions creixi més i es converteixi en una referència.


 

Pessebreviventbreda