Temporal marítim sense conseqüències greus a Blanes

Blanes ha recuperat la normalitat després del temporal marítim que ha afectat al municipi els últims dies. Ahir els operaris de l’empresa encarregada de la neteja municipal continuaven les tasques d’enretirar la sorra i l’aigua dipositada pel temporal marítim sobre el Passeig de Mar.

Paral·lelament, també es segueix elaborant l’avaluació dels petits desperfectes que ha ocasionat el temporal, majoritàriament mobiliari urbà com ara les papereres que hi ha instal·lades arran de platja.
També s’haurà de reconstruir una part del muret baix que hi ha a tocar de la platja de Sa Palomera, que va quedar parcialment destrossat per la continuada força de les onades. Precisament aquest tram del passeig continuava avui al matí encerclat amb cintes i tanques de la Policia Local de Blanes, per evitar que els vianants hi accedeixin i així resguardar la seva seguretat.

La tasca de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes va ser constant des de la matinada d’aquest passat dimarts, atenent les incidències que anava causant el temporal de mar i el fort vent que va arribar a bufar amb ràfegues d’entre 80 i 90 km/hora. Els efectius policials van haver de ser especialment amatents durant les hores diürnes, en què nombrosos vianants s’acostaven perillosament a la línia de trencada de les onades, amb el conseqüent perill que això suposava. Sortosament, cap persona ha patit cap dany greu a conseqüència del temporal.

D'altra banda s’estarà amatent al pla INUNCAT per netejar les sortides de les rieres que han quedat parcialment taponades per la sorra arrossegada pel temporal. Es tracta que quedin netes per facilitar la sortida d'aigua pluvial en cas que hi hagi previsió de pluges. Mentre duri el temporal de mar que arrossega i amuntega sorra a la sortida de les rieres, és una tasca inútil si no hi ha perill de precipitacions.

 

 

temporalmaritim