Astronomia per a tots els públics a la Biblioteca de Blanes

Aquest passat divendres el Cercle Astronòmic de la Tordera ha organitzat un taller molt especial a la plaça de la Biblioteca Comarcal de Blanes. Amb el títol de: “Mirem el cel” els membres de l'associació han ofert la possibilitat d'observar el Sol.

A través de dos telescopis equipats amb filtres especials per evitar danys a la vista, els participants de l'activitat han pogut apreciar els fenòmens i l'activitat que es produeixen a la superfície del Sol, com ara les característiques flamerades del seu contorn.

El Cercle Astronòmic de la Tordera és una agrupació creada el 2010 dedicada a l’astronomia i la divulgació de la ciència, realitzant la major part de les seves activitats als pobles que es troben a la conca de la Tordera.

L’agrupació astronòmica Castor proposa diferents activitats dirigides a escoles de primària i secundària com a part d’un dels seus objectius principals que és la divulgació de la ciència i concretament de l’astronomia.

El taller forma part de les diferents activitats que l'associació Castor ha preparat com a entitat convidada aquest mes de desembre per la Biblioteca Comarcal de Blanes. Entre d'elles l'exposició que es pot visitar al vestíbul de la Biblioteca on es poden trobar fotografies, objectes i una mostra de llibres relacionats amb l'astronomia. L'exposició es pot visitar fins el proper 9 de gener i el dimecres de la setmana vinent l'associació Castor realitzarà l'última plantada de telescopis per observar la lluna dintre del cicle d'activitats d'aquest mes.

 

 

associaciocastor