Multitudinària rebuda a Ses Majestats els Reis d'Orient

Un dels esdeveniments festius més esperats per la canalla és la Cavalcada de Reis, el preàmbul abans no arribi la nit més màgica de tot l’any. A Blanes, com ja és habitual, Ses Majestats els Reis d'Orient han arribat al municipi a bord d'un vaixell que ha atracat al port de la vila.

Centenars de nens i nenes acompanyats de familiars i amics han rebut els tres reis amb grans mostres d'alegria.

S'han format llargues cues per poder saludar personalment a Melcior, Gaspar i Baltasar que durant prop de dues hores han rebut les cartes de la mainada obsequiant-los amb els primers caramels de la vetllada. En previsió que al llarg de tota la cavalcada n’hi haguessin suficients, s’ha comptat amb gairebé una tona de caramels sense gluten, formant part de la campanya Cap Nen Sense Caramels que impulsa l’Associació de Celíacs de Catalunya.

A les set de la tarda s'ha posat en marxa l'espectacular cavalcada. Els centenars d'espectadors que s'han aplegat als carrers de Blanes han pogut gaudir d'un seguici format per més de 300 persones i 37 elements. Una de les novetats més celebrada ha estat en Lilo, un espectacular gosset de peluix articulat que mesura 2’50 metres d’alçada.

Per a l’organització d’aquest esdeveniment, s’ha comptat amb un pressupost de 33.000 €, un 32% més en relació al què es va destinar l’any passat. L’augment de la partida, uns 8.000 €, s’ha destinat a incloure més elements d’animació en directe, així com per reformar el vestuari de les comitives reials.

Un cop finalitzat el recorregut els Tres Reis han arribat a l'Ajuntament on han estat rebuts per l'alcalde, Miquel Lupiáñez i regidors i regidores del consistori.

L'acte ha finalitzat amb un dels moments més celebrats pel nombrós públic assistent. Centenars de persones s’han aplegat davant l’edifici consistorial, demanant a Melcior, Gaspar i Baltasar que els obsequiessin amb més caramels. Els tres reis s’han afanyat a llençar tants caramels com han pogut. Enguany la novetat ha estat una explosió de confetti i tires de paper brillants que han acompanyat al públic mentre simultàniament queia la pluja de caramels.

 

 

cavalcadareis