En marxa les obres d'urbanització del Pla Parcial Costa Brava

Les màquines ja han començat a treballar durant aquests darrers dies a Blanes amb els primers moviments de terres per aplanar i donar forma als terrenys on s'ha de fer el Pla Parcial Costa Brava, un projecte d'Urbanització que compta amb un pressupost d'execució de 8.859.296 €.

Les obres que impulsa una Junta de Compensació privada, estaven pendents d'execució des del 2008, moment en què van quedar aturades coincidint amb l'inici de la crisi econòmica. La zona que abraça el pla parcial Costa Brava és una gran extensió que abasta uns terrenys compresos entre la rotonda de Mas Borinot i la rotonda dels Focs, al costat dret de la Carretera d'Accés a la Costa Brava. El desenvolupament del Pla Parcial tindrà lloc en dues fases: la que s'està duent a terme que abasta des de la rotonda de Mas Borinot fins a l'alçada de l'Escola Sa Forcanera, situada entre l'Avinguda de la Pau i la futura Avinguda del Parlament, l'eix viari que travessarà longitudinalment tots els terrenys. I una segona fase que acabarà d'urbanitzar des de l'alçada de l'Escola Sa Forcanera fins el cementiri, i que té assignat un pressupost d'execució de 3.726.107 €. El termini d'execució de la primera fase és de 12 mesos, mentre que la segona compta estar acabada en uns 11 mesos, amb la idea que totes dues es facin de manera consecutiva. Per la seva situació geogràfica, un cop estigui enllestit el projecte d'urbanització, es considera que aportarà una sèrie d'eixos viaris que contribuiran a millorar els fluxos de circulació no tan sols d'aquesta zona, sinó també envers el centre del municipi.
Un cop estiguin enllestides les obres d'urbanització, el pla parcial preveu en el futur la construcció de tota una sèrie de blocs de pisos i edificacions per a d'altres usos. Així, hi haurà locals comercials, cessions d'aprofitament mig per patrimoni de l'Ajuntament de Blanes, un equipament públic de 2.620 m2 –situat molt a prop de l'Escola Sa Forcanera-, i zones verdes que abasten diverses superfícies.

 

 

Obresplaparicalcostabrava