Milers de persones celebren el Carnestoltes a Blanes i Lloret

 La festa de Carnestoltes ha aplegat a la Costa Brava Sud més de 100.000 persones que han assistit als diferents actes del carnaval, que ha comptat amb un pressupost total de 86.000 euros, dels quals Blanes n'ha aportat 29.000; Lloret, 35.000; i Tossa, 22.000.

La sisena edició del Carnaval de la Costa Brava Sud 2017 torna a aprofitar el potencial de la unitat territorial formada per Tossa, Lloret i Blanes, que sumen una població que supera els 86.000 residents, a banda dels nombrosos visitants que atrauen les tres viles turístiques. Lloret ha donat el tret de sortida el dissabte a la tarda on més de 25 carrosses i comparses i més de 1.600 persones han participat de la Gran Rua de Carnaval que ha recorregut el passeig marítim i l'avinguda de Just Marlés fins a acabar al final de l'avinguda del Rieral.

Com a novetat, Blanes ha estrenat la ciutat esportiva com a escenari de la festa, on hi ha traslladat les activitats de la tarda-nit de dissabte, que han inclòs tallers, inflables o la segona edició del Concurs de Disfresses Infantils, que ha comptat amb un total de 125 participants. Les activitats de carnaval a la Ciutat Esportiva Blanes han continuat al vespre-nit amb la Festa Jove, que ha comptat amb un sopar popular i una nit de concert que s'ha allargat fins a les 4 de la matinada. D'aquesta manera es pretén potenciar l'espai de la Ciutat Esportiva.

Diumenge ha tingut lloc la multitudinària Rua de Carnaval pels carrers de Blanes. Enguany s’ha incorporat com a millora l’augment del nombre i dotació de premis. Fins a tres més en relació al 2016, arribant a un total de 6.200 euros en premis entre totes les categories a concurs. Més d'un miler de persones amb 22 carrosses i 14 colles inscrites han desfilat pel centre de Blanes. La majoria provinents de les tres poblacions marítimes de la Costa Brava Sud: Blanes, Lloret i Tossa, així com d’altres municipis com Pineda, Riells i Viabrea i Massanes. Les gresques solen estar formades per una trentena de persones de totes les edats, tot i que n’hi ha de molt més nombroses, com és el cas d’una lloretenca on n’hi ha 150.

A Tossa, la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval es portarà a terme l'11 de març.

 

 

carnestoltes2017