Presentació del projecte FEDER “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera”

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha participat aquest passat dimarts en la presentació del projecte FEDER “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera”, impulsat pel Consell Comarcal de la Selva.

L’acte,  a l’Antic Escorxador del municipi, ha estat  presentat pel president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; i l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps.

El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost de 1,8 milions d’euros que el Govern cofinançarà amb 809.600 euros.

Aquesta iniciativa desplegarà un producte integral cultural-turístic vinculat al llegat patrimonial material i immaterial del Vescomtat de Cabrera a la comarca de la Selva. Així, es pretén generar una proposta conjunta que atregui nou públic i promoure l’activitat econòmica i cultural a la zona.

El projecte s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions.

Aquest projecte afecta gran part de la comarca de la Selva i en conseqüència té un gran potencial econòmic per al territori. El projecte “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera” inclou els municipis següents: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret, Maçanet, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.