Nova ruta indiana per conèixer el patrimoni històric de Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha engegat una nova proposta cultural vinculada al patrimoni històric del municipi. Des d'aquest passat cap de setmana es pot gaudir d'un recorregut per la nova ruta indiana de Lloret.

La visita guiada s'inicia al Museu del Mar i consisteix en una passejada on els visitants poden conèixer el passat indià de la vila en termes generals. La nova proposta té un caràcter setmanal i per poder participar-hi precisa de reserva prèvia via telefònica o per correu electrònic.

La nova visita guiada té com a punt culminant la Casa Indiana de Can Font, recentment inaugurada, que s’ha incorporat al MOLL (Museu Obert de Lloret), i que és el testimoni de com eren les cases indianes, que es van construir entre finals del segle XIX i principis del XX, principalment motivades pel retorn dels indians que havien fet fortuna a les Amèriques. Actualment és l'única casa d’indians municipal de tot Catalunya que s’ha obert al públic. Construïda l’any 1878, ara fa dos anys, l’Ajuntament de Lloret va elaborar un projecte de rehabilitació de casa que va culminar el passat mes de novembre amb la inauguració i obertura al públic.

Diversos lloretencs han cedit material com mobles, quadres o llibres per poder ambientar la casa. Es tracta d'un habitatge de 350 metres quadrats visitables, repartits entre la planta baixa i dos pisos, amb moltes sales on es parla dels indians en general i d’alguns americanos en concret.

 

 

 Novarutaindiana