Canvi de pavimentació i expropiació del jardinet de la pl. dels Bous

 A principis de juny s'iniciaran les obres de la renovació de la plaça dels Bous d'Hostalric. Entre les actuacions previstes hi ha l'expropiació del pati d'una casa de la cèntrica plaça. La decisió es va prendre per unanimitat en el passat plenari.

Es tracta d'una superfície de 61 m² corresponents al pati de la casa del carrer Major, número 2. Aquest és un espai actualment d’ús privat, que està qualificat al POUM com a sistema d’espais lliures “places i jardins urbans” de la plaça dels Bous. Es tracta d’un recinte exterior tancat per un mur d’obra de fàbrica amb revestiment de pedra natural i reixa de fundació. Amb l'expropiació, valorada en 11.370 euros, es pretén recuperar la fesomia original de la plaça dels Bous.

Aquesta actuació forma part dels treballs d'urbanització de la plaça que s'han adjudicat a l'empresa Excavacions, Transports i Obra Pública Tarrés SL per un import de 205.221 euros. Segons una primera estimació, el que té un preu més elevat són les soleres i paviments amb més de 150.000 euros. En aquesta primera fase d'actuació a la plaça dels Bous es substituirà la pavimentació s'hi incrementaran el nombre de bancs i arbres. L'objectiu del consistori és que en un futur la plaça sigui peatonal.

Paral·lelament als treballs de la plaça dels Bous s'han adjudicat les obres de construcció d'un aparcament públic de 100 places a Can Llensa amb l'objectiu de fer factible la peatonalització de la plaça dels Bous que actualment compta amb 48 places d'aparcament. L'Ajuntament preveu tirar endavant altres mesures en aquesta línia com que el carrer Coronel Estrada combini la circulació de vehicles i l'aparcament.

 

obresplacadelsbous