Gran afluència de públic en la 6a Fira de la Llet

Aquest cap de setmana Vilobí d’Onyar s’ha omplert de vaques, de llet i productes derivats. S’ha celebrat la sisena edició de la Fira de la llet, l’esdeveniment més important del municipi. 

S’ha preparat un certamen de dos dies dedicat al món lleter amb més d’una quarantena d’activitats programades per a totes les edats: xerrades informatives, com la de diumenge a la tarda titulada “els grans mites de la llet” concursos, espectacles infantils o degustacions, a més de demostracions diverses. Les parades de menjar i productes artesans també han tingut un degoteig constant de visitants al llarg de tot el cap de setmana. La Fira coincideix amb la tradicional celebració d’homenatge a Sant Galderic, el patró dels pagesos catalans. L’homenatge enguany arribava a la seva 30a edició.

La inauguració oficial de la Fira ha comptat amb la presència de diversos representants municipals de poblacions de l'entorn. Hi havia l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Cristina Mundet, i també altres personalitats com Salvador Balliu, president del Consell comarcal de la selva.

Per viure tots els actes i la fira de la Llet de ben a prop, La Selva TV ha muntat una carpa al mig de la fira, com ho fa en les principals fires de La Selva. En l’stand s’hi podien veure diferents vídeos sobre Vilobí, a més de fer entrevistes sobre la fira de la Llet i servir com a punt d’informació de la mateixa televisió.

Com ja és habitual un dels plats forts de la programació d’aquesta sisena edició de la Fira de la Llet ha estat el concurs de munyir a mà i l’exhibició de munyir amb cantina que s'ha celebrat a l’espai Bestiòrum, recinte on els més petits han pogut veure tot tipus d’animals de granja i on s'ha dut a terme una demostració de perruqueria bovina. Altres concursos que hi ha hagut han estat el concurs de menjar flams o el concurs de dibuix pels més petits que fins i tot han pogut passejar en poni.

Altres activitats que també han comptat amb una gran afluència de gent han estat la desfilada i benedicció de maquinària agrícola. A més també s’ha pogut tastar xocolata, iogurts o formatges. Fins i tot els esportistes han tingut la seva activitat, amb la marxa popular en BTT a dos quarts de deu del matí de diumenge. Una marxa que per cert ha comptat amb una entrega de premis especial. A part de l’alcaldessa i part de l’equip de govern, ha estat la Bepa qui ha fet entrega dels premis, un capgrós que s’estrena en motiu de la fira i que passa a formar part de la família de capgrossos i gegants de Vilobí. Tampoc hi ha faltat la música, de la mà de la jove Orquestra de la Selva. Ni tan sols La Grossa s’ha volgut perdre la fira! La diversitat d’actes ha fet que moltes famílies s’apropin al municipi selvatà aquest cap de setmana, pel que se’n fa una molt bona valoració.

Vilobí d'Onyar compta amb 8 explotacions ramaderes, la majoria d'elles de caràcter familiar i altament professionalitzades, que produeixen 70.000 litres de llet diaris.

Amb més de 3.000 caps de bestiar, la importància del sector ramader per Vilobí és cabdal. La Fira de la Llet posa en valor la importància del sector dins del municipi i s'ha consolidat com a l'esdeveniment de referència del sector.