Es presenta el projecte Boscos terapèutics i Itineraris Saludables

Es presenta a Caldes de Malavella el projecte de Boscos saludables i itineraris terapèutics

La sala de plens de l’Ajuntament de Caldes ha acollit divendres al matí la presentació d’un projecte pioner a Catalunya i que de moment comença a les comarques gironines. 

. Es vol configurar una xarxa de boscos terapèutics amb el recolzament de les Diputacions de Barcelona, Lleida i Girona, la Universitat de Girona i el Patronat de Turisme Girona- Costa Brava. Amb aquests boscos s’oferiran unes visites guiades per trobar-se amb un mateix anomenades banys de bosc.

A la demarcació de Girona hi ha set boscos terapèutics, 3 dels quals ja estan implementats. És el cas del Bosc Saludable de Can Fornaca, de Caldes de Malavella, el Bosc Saludable de Palau Sacosta de Girona, i el Bosc Saludable de les Torrenteres de Vidrà. Els altres boscos que es volen habilitar com a terapèutics properament estan situats a municipis com Les Preses, Sant Hilari Sacalm, La Jonquera o Tossa de Mar.

La creació de productes ecoturístics com els Banys de Bosc s’espera que ajudin a desestacionalitzar el turisme i que aportin visitants nous a casa nostra.

La metodologia a l’hora de fer aquestes visites guiades està molt marcada i es vol que sigui homogènia arreu de Catalunya per convertir-se així en un tret distintiu. S’estan fent formacions específiques per la ocasió. Cada  bany de bosc val entre 15 i 50 euros, és apta per persones majors de 15 anys i no és recomanable portar-hi mascotes. Els grups de treball són molt reduïts.

El doctor Secundino Lopez present també en la presentació feia esment d’unes consignes per viure bé: seguir una dieta mediterrània, fer un exercici moderat i fer una vida social.

El projecte de la xarxa de boscos s’inspira en models existents en països com Japó, Estats Units, Corea del Sud i Alemanya i té com a objectiu conservar el patrimoni forestal i posar en valor els beneficis terapèutics d’aquestes zones